Детският парти център е място, където децата могат да се забавляват с приятелите си. Това е специално място, което е създадено само за децата, за да се забавляват и да празнуват специални поводи, като рождени дни или празници. В детския парти център може да има игри, занаяти и други дейности, които децата да правят, както и храна и лакомства, на които да се наслаждават. Това е място, където децата могат да се отпуснат и да се забавляват с приятелите и семейството си в безопасна и контролирана среда.

Спомняте ли си през 80-те и 90-те години как майките подготвяха рождените ни дни? Огромна чиния с малки сандвичи от франзела, намазани с пастет, лютеница или масло, домашни соленки, сладки и швепс присъстваха в задължителното меню, плюс домашно приготвена торта със сметана. Гости бяха най-близките приятелчета или толкова, колкото може да побере детската стая или холът вкъщи. Оттам насетне всичко е игри и забавления за децата и накрая безкрайно чистене и подреждане за мама. Вероятно доста от сегашните мами ще се усмихнат и ще потвърдят, че е било точно така, но и щастливо ще добавят „добре че днес има детски парти центрове".

Детският парти център е обособено самостоятелно помещение за забавления на деца обикновено от 10-месечна до 12-годишна възраст. За последните няколко години те станаха много предпочитано и обичано и от деца, и от родители място. Големите зали, пълни с всякакви играчки, пързалки, батути и други съоръжения, станаха любими на децата, защото в тях могат да играят на воля, без някой да ги притеснява и прави забележки. Родителите от своя страна спокойно могат да ги оставят там и да се върнат след 2-3 часа или да седнат да изпият на спокойствие по чаша кафе в обособената за целта зона, без да се тревожат за наследниците си. Затова и тези центрове добиха такава популярност. Детският парти център е нещо като почасова детегледачка, но с много повече възможности за разнообразие и забава за детето.

За безопасността и удоволствието на децата се грижат т.нар. аниматори, които са непрекъснато с тях. По правило са млади хора, усмихнати и приветливи, които имат усет и отношение към децата, измислят различни игри, танцуват и пеят с тях, а не просто пасивно ги пазят от нараняване. Неприятно, но разбираемо изискване на повечето от парти центрове е деца под 3-годишна възраст да са с придружител, като той не влиза в ролята на аниматор за детето си, но присъствието му е спокойствие за всички. Общуването между децата по време на игра в детския парти център спомага за тяхната социализация и ориентация, развива вербалното и невербалното общуване с връстници, стимулира съобразителността и толерантността му, създава приятелства, както и подпомага оформянето на добри поведенчески качества и модели.

Другото основно и огромно предимство на детския парти център е, че в него могат да се организират събития за деца от всякакво естество: рождени дни, погача, детско (тематично) парти, коледно парти с или без Дядо Коледа, новогодишно парти, детска дискотека, имен ден, училищни тържества, парти за края на учебната/градинската година и всякакви други празнични поводи. В тях се предлага абсолютно всичко, от което има нужда едно празненство: храна, напитки, забавление, украса, аниматори, място. Голямо удобство е възможността за избор от кетъринг меню. Всички парти центрове работят със сладкарници и можете да си поръчате тортата направо там. Запазвате, поръчвате, празнувате и си тръгвате. Бърз и удобен процес, с огромно преимущество – не мислите за забавления за децата, не готвите, не се притеснявате за мястото, а след края нито чистите, нито подреждате. Това е първостепенна причина за повечето майки да се доверят на детски парти център. Друг плюс е, че можете да поканите и свои приятели, които да почерпите за рождения ден на детето си, без да се стресирате къде ще ги настаните и с какво ще ги нагостите.

Оборудването за вътрешни детски центрове е най-различно и разнообразно и зависи от площта и желаната инвестиция на собственика в тази насока. В него могат да влизат: много различни люлки, къщички, басейни с топки, стелажи, маси, столчета, стени за катерени, надуваеми замъци и батути, маси за въздушен хокей, джаги, криви огледала, дъски за рисуване и много други. Естествено и безброй играчки. Всички те могат да бъдат изработени от пластмаса, винил или друг безопасен за здравето на децата материал. Навсякъде има обезопасителна настилка.

Съчетавайки всичко гореизброено, детският парти център има за цел да се превърне в притегателно място за партита, усмивки и щастливи моменти за децата и техните родители!

Виж още