Здравейте детски центрове

Здравейте детски центрове

04 May 2023  /

Здравейте и добре дошли в нашия сайт. Аз съм Светослав Стефанов - основател на Занимани и днес искам да ви разкажа кои сме ние и за какво се борим. Идеята за сайта се роди благодарение на този сладур от снимката - това е моят племенник Никола, който е в търсене на своя нов детски център. Подобно на много деца в София и той не успя да се вреди в държавна ясла и неговите родители трябваше да потърсят алтернативни варианти, като частна детска ясла или детски център. С неговите родители сме много близки приятели, а аз самият работя в сферата на грижите за деца и реших, че мога да им помогна. Но търсенето на детски клуб се оказа много по-трудна задача, отколкото съм предполагал ... чак сега разбрах какво преживяват много млади родители в София - за миналата година малко над 10 000 деца не са успели да си намерят място в детска градина и/или ясла. Нямаше единно място, където родителите да търсят разнообразни детски заведения, имаше само за детски градини, но Никола е все още малък за градина.

 

Както споменах, аз работя в сферата на грижите за деца и темата не ми е чужда. Основната дейност с която се занимавам последните няколко години е www.bavachki.bg - най-голямата платформа за Проверени детегледачки в София. В бавачки.бг работим, за да намерим индивидуална грижа за децата, докато zanimani ще бъде насочен към груповата грижа за деца. С моите над 13 години опит в уеб програмирането ми беше сравнително лесно да вдигна сайт за детски центрове, с който да пробвам идеята. Говорих с няколко собственика на детски заведения и всички те имаха един и същ проблем - нямаха единна платформа, с която да достигат до клиентите си. До момента на стартиране на нашата платформа за детски центрове, алтернативата им беше сайт за събития, чрез който да могат да достигнат до нови клиенти - разбира се не всеки има събития за деца, но трябва да пусне такова, за да бъде видим на тази платформа, което е доста неудобно. 

 

Когато търсихме детско заведение за Никола беше много важно да е на близко разстояние (поне да може да се достига с градски транспорт), да може лесно да се филтрират резултатите - например да има двор, да предлагат грижи за бебета, да е на близо и т.н. Както и да има достатъчно снимки, добро описание и отзиви от други родители, за да може всеки да вземе своето решение. Още със самото стартиране започнахме да говорим със стотиците детски клубове в София и намерихме много интересни детски работилници, детски кътове, забавачници и т.н. като например Спортни игри "Ти можеш ли'' - където децата развиват своята двигателна култура, баланс, координация и ориентация,  Climb Academy - в който децата могат да тренират катерене по стена, Детски център Onparty - роботика за деца, включително организирането на детски рожденни дни с роботи, Logiscool - програмиране за деца и много много други.

 

Решихме платформата да стане единно място за всички възможни детски клубове, като 

Тепърва стартираме и имаме страшно много работа пред себе си. Искаме да предложим на детските центрове опцията за менажиране на резервации, за да е всичко на едно място, да свържем zanimani.com с bavachki.bg и собствениците на детски клубове да могат да търсят детегледачки и да има възможност за родителите да получават новини, събития и известия за свободни места от детските центрове по тяхно желание. Много хора ни казват, че това е твърде хубаво за да е безплатно, но е факт. Регистрацията за родители и за собственици на детски заведения ще е винаги безплатна! 

Очакваме с нетърпение вашата обратна връзка, съвети или детски центрове (ако нямате такъв, но познавате някой, който има - споделете му сайта). Благодарим за вниманието :)